Čiščenje filtrov DPF / KAT

Omogočamo čiščenja filtrov DPF / KAT tako osebnih kot tovornih (in ostala težka mehanizacija).

Obiščite našo glavno spletno stran: https://www.dpf-ciscenje.si/

Video demonstracija čiščenja DPF-ja osebnega vozila:

Video demonstracija čiščenja DPF-ja tovornega vozila:

Čiščenje DPF / KAT vseh vrst vozil.


Omogočamo čiščenje filtrov DPF s pomočjo visokotlačnega pranja, torej brez kakršnikolih čistilnih tekočin, ki DPF filtrom prinesejo več škode kot koristi.

Za čiščenje DPF filtrov in katalizatorjev nas kontaktirajte na telefonski številki 07 337 55 55 ali elektronskemu naslovu. Cena čiščenja je odvisna od več faktorjev, in sicer:
– Zamašenosti filtra
– Velikosti filtra
– Kompleksnosti zgradbe filtra
– Ali je v DPF poleg keramične sredice še katalizator
– …

Omogočamo čiščenje filtrov za vse vrste vozil, torej osebna, tovorna, težka gradbena mehanizacija, …

Omogočamo čiščenje DPF filtrov za več vrst vozil. Naprošamo, da nas kontaktirate za več informacij na telefonski številki 07 337 55 55 ali po elektronskemu naslovu, vsekakor se lahko tudi osebno oglasite na eni od štirih servisnih enot, kjer vam lahko mojster poleg DPF in katalizatorja pregleda tudi celoten izpušni sistem in vam na licu mesta pove, kaj bi bilo potrebno storiti. Čiščenje DPF filtra opravimo v roku enega delovnega dneva, po opravljenemu čiščenju ga stranki vrnemo še isti dan.

Zakaj pride do zamašitve DPF filtra?

Najpogostejša razloga sta predvsem vožnja na kratke relacije in mestna vožnja. Takrat je motor v nizkih obratih, kar pomeni, da ne doseže dovolj optimalne temperature in s tem se pogoji za sprožitev regeneracije onemogočijo. Na tak način se v keramični (ali kovinski pri starejših modelih, tudi v kolikor so sredico že imeli menjano) sredici delci nakopičijo in s tem popolnoma zaprejo pretočnost izpušnih plinov.

Kaj storiti, ko se DPF filter zamaši?

Obvezno je potrebno najprej ugotoviti vzrok zamašitve, to je napaka v motorju, ki jo je pred čiščenjem (ali menjavo, če je satovje hudo poškodovano) nujno potrebno odpraviti. Filter se sam od sebe ne zamaši, in če se čiščenje ali menjava izvedeta brez odprave vzroka zamašitve se lahko stroški le-teh podvojijo po nepotrebnem.

Kakšen je postopek, ko snamemo DPF filter z vozila?

Če je bil vzrok zamašitve ugotovljen in odpravljen, lahko z vozilom obiščete (ali samo pošljete/dostavite filter v) eno od servisnih enot v Novem mestu, Celju, Mariboru in Ljubljani, od koder se filter z vozila sname. Nato se izmeri pretočnost filtra, kjer se ugotovi procent zamašenosti filtra in ga uporabi kot izhodiščno točko. Filter se potem odnese v posebno komoro, kjer strokovnjak keramično sredico temeljito očisti s pomočjo visokotlačnega pranja. Po čiščenju se pretočnost ponovno izmeri, da ugotovimo razliko pred in po čiščenju. Če doseže zadovoljiv standard, vam filter pošljemo nazaj ali na naš servis od koder ga vam naši strokovnjaki ponovno namestijo na vaše vozilo, ali na vaš osebni naslov v kolikor ste poslali filter po pošti, možen je tudi osebni prevzem v Novem mestu. Vse to je stvar predhodnega dogovora.

Kaj storiti, da se v prihodnje temu izognemo?

Zelo je priporočljiva vožnja na daljšo relacijo vsaj 1-krat na 1 ali 2 tedna, da se med daljšo vožnjo aktivira regeneracija DPF filtra, ki ga očisti. To pomeni, da se pri vožnji na konstantnih rahlo višjih obratih motorja in višji temperaturi nato računalnik aktivira višjo izhodno temperaturo, ki delce v filtru sežge in ga tako očisti, to se vidi preko sivkastih saj, ki se pojavijo med vožnjo iz izpušnega sistema. Regeneracija med vožnjo je odvisna od vozila, saj ima vsako vozilo drugačne pogoje zanjo.

In kaj storiti, ko je sredica oziroma satovje uničeno?

V nekaterih redkih primerih je DPF lahko tako zamašen, da visoka temperatura dobesedno stali keramično sredico. Tukaj čiščenje več ni mogoče in pride v poštev le še menjava DPF filtra z novim. V tem primeru je obvezno ugotoviti in odpraviti vzrok zamašitve, da se izognete nepotrebnim stroškom, saj če se nov filter namesti, napaka ne odpravi, se to lahko ponovi tudi na novemu filtru.

 

RussiaEnglish